inspektioner

Drönare revolutionerar just nu inspektionsbranschen. Tack vare drönare kan vi idag snabbt och enkelt inhämta information över stora områden såväl som små svårtillgängliga utrymmen. Drönare kan vara både flygande, markbundna och submarina. Scanax erbjuder framförallt inspektionstjänster med flygande drönare men vi har även möjlighet att erbjuda en trådbunden undervattensfarkosts som klarar djup på hela 120 meters.

software.jpg

Maskinpark

Teknikutvecklingen går snabbt men val av maskin är sällan primärt. Vi arbetar med den maskin som är mest lämplig för uppdraget. Det kan vara en lite DJI Mini, en större M200 V2 eller en Penguin fixed ving. Det är datan som är värdeskapande och det är den vi fokuserar på. Maskinparken uppdateras kontinuerligt och om det behövs hyr vi den maskin och sensor som behövs.

M200V2_1.png

så fungerar det

analys.png
result.png

Vi har rikstäckande tjänste-erbjudanden genom vårt nätverk med samarbetspartners. Vi täcker in hela Sverige med utgångspunkt från Luleå, Storuman, Östersund, Borlänge, Karlstad, Stockholm, Norrköping, Göteborg, Kalmar och Malmö. Det gör att vi kan hålla nere våra resekostnader och erbjuda konkurrenskraftiga priser. Beroende på vilken tjänst som efterfrågas kan inspektörens erfarenhet gå före geografisk placering.

sverigekarta_2019.jpg

Rapporter och beslutsunderlag viktigast

Vi ansvarar för inspektion och insamling av data. Av erfarenhet vet via att det snabbt kan bli stora mängder data. Därför har vi arbetat fram processer för att hantera stora mängder data och med hjälp av den senaste mjukvaran kan vi snabbt och effektivt hjälpa er att analysera datan till att bli insiktsfulla rapporter och beslutsunderlag. Fråga oss gärna för mer information för just dina behov och ändamål. 

Mjukvara

Vi arbetar med Scopito, Pix4D, Wolfram Mathematica, och Neural Designer för analys, förädling och strukturering av data.

90909-grey.jpg

1. Insamling

2. Automatiserad analys

3. Färdig rapport

Vi går genom projektet tillsammans antingen på plats eller på distans.​ Sen samlar vi in datan och gör backup.

Analyserar av datan sker direkt utifrån era önskemål. Analys av rapporten kan eventuellt göras automatiskt eller med datorstöd.

Rapporten finns normalt tillgänglig online inom 24h efter utförd inspektion eller dokumentation. Både för nedladdning eller granskning online, på dator eller i mobilen. 

industrilösningaR 

Vindkraft
Kraftledning
Solpaneler